Avui és la Nakba, avui no hi ha res a celebrar

Des de la CUP Tiana volem denunciar obertament l’apartheid sobre el poble palestí i la massacre de les últimes hores a la Franja de Gaza.

El passat 30 de març va començar la Marxa del Retorn que culmina avui, el dia de la Nakba, que significa catàstrofe en àrab, النكبة. Un dia de desesperació per als palestins i de celebració per als israelians. Tal dia com avui, el 15 de maig de 1948, es va oficialitzar la creació d’un estat, altrament dit, es va colonitzar Palestina. Més de 750.000 persones van ser expulsades i més de 400 pobles van ser destruïts. Ni la declaració de Balfour, ni la partició de l’ONU el 1967, ni tantes altres promeses han aturat aquesta neteja ètnica durant 70 anys. Només l’han perpetuat i l’han empitjorat. Segons el centre Badil de Recursos de Defensa dels Drets dels Refugiats Palestins, hi ha gairebé 8.000.000 de refugiats palestins als quals es vulnera el seu dret de retorn, dictat a la Resolució 194 de les Nacions Unides del mateix 1948. Aquest dret i molts d’altres són vulnerats de manera sistemàtica, començant pel dret a la vida.

Cal frenar aquest apartheid, cal boicotejar aquest projecte sionista que extermina els drets de les persones i també les seves pròpies vides. Després de traslladar l’ambaixada nord americana de Tel Aviv a Jerusalem, ahir, estratègicament, amb un caire de provocació, unilateralitat i vulneració de tots els acords internacionals sobre l’estatus de la ciutat de Jerusalem, se’n va fer la inauguració. Això es tradueix en un reconeixement de Jerusalem com a capital israeliana per part de l’aliat més important, els Estats Units. Recordem que és un dels membres cinc membres permanents del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, un fet que potser fa veure l’entramat d’interessos que hi ha al darrere, és a dir, perquè la comunitat internacional no es mou davant d’una situació tan flagrant. El resultat d’ahir va ser un dia sagnant amb més d’una seixantena de morts a hores d’ara i més de 2.000 ferits, inclosos 6 nens, dels quals un nadó de 8 mesos per inhalació de gasos lacrimògens. Aquests eren els “presumptes terroristes” als quals l’exèrcit israelià ha estat i està disparant amb munició real, senzillament, persones acorralades a una presó a cel obert, la Franja de Gaza. Sense oblidar-nos de la resta de territoris palestins, on dia a dia, any rere any i dècada rere dècada, hi ha un degoteig contant d’assassinats.

Per tant, des de la CUP fem una crida a la fi d’aquest setge indiscriminat, fem una crida al respecte dels drets humans, fem una crida al boicot contra aquest projecte sionista i genocida mitjançant la campanya BDS (Boicot, Desinversions i Sancions). Fem una crida a la mobilització ciutadana per a obligar els nostres governs a tallar les complicitats i el comerç d’armes “Tested in Combat”. Avui s’estan fent servir armes contra la població civil a Gaza, que demà estaran en mans dels nostres cossos policials.

Avui és la Nakba, avui no hi ha res a celebrar.  CUP Tiana.