Argumentari de la CUP Tiana a la Moció per aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya

PLE EXTRAORDINARI DEL DIA  26 D'OCTUBRE DE 2017

Avui i aquí donem suport a la moció declarativa per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya. Però tantes altres vegades ens hi hem trobat: Guerra del Segadors, el Setge de Barcelona, al 1931 Macià, al 1934 i al 1940 Companys, l’Estatut del 2006, Arenys de Munt al 2009, Tiana el 2010, el 9N del 2014, lleis suspeses, comptes intervinguts, Sànchez i Cuixart a la presó... tantes vegades...

Fins avui hem plantejat tantes lluites com vegades hem acceptat cap cots el pa que ens donaven. La llarga llista de topades, de diferències i de dissensions amb l’Estat Espanyol explica que som nacions distintes, és evident, i explica també que no és només un assumpte de democràcia si no del que és previ a tota condició de possibilitat perquè es desenvolupi la democràcia: va de la repressió que exerceix el projecte nacionalista espanyol als pobles sense estat que volen legítimament exercir el seu dret d’autodeterminació. El dret a dir que ja han estat prou vegades i totes han estat prou dures, prou suportades i que ja ens hem resignat prou.

L’article 155 és un nou Decret de Nova Planta. És una agressió al poble català i la seva dignitat nacional. És una agressió a tots i totes perquè destitueix la voluntat expressada a les urnes. És un cop d'Estat i volem dir ben clar que no es pot il·legalitzar la voluntat d'un poble.

L’article 155 és un nou cop de puny davant el qual ens hem d’aixecar, ara definitivament. Tenim dret a dir prou i tenim la necessitat d’allunyar-nos del repressor. És un punt i final per començar de nou ben lluny, per construir, per exercir la independència i per proclamar la República. O és que tornarem a les engrunes de l’autogovern autonòmic? No, la nostra dignitat suplica que deixem de posar l’altra galta.

Aquí al nostre poble creiem que la dignitat també ens demana respostes. Al Govern Tiana demanem, qui representa la voluntat majoritària de tianencs i tianenques? Quan la sobirania local i la llibertat bàsica per exercir la democràcia estan en perill seriós, qui representa el clam de la gent de Tiana?

L’article 155 és l’article del PP, de Ciudadanos i del PSOE que gaudeix del suport del PSC. PSC-PSOE a Madrid pacten el 155 i a Catalunya al President li demanen eleccions. No només s’ha fet a nivell de la República Catalana sinó que el govern municipal, amb només quatre regidors, ha tingut la barra d’elevar al Parlament un comunicat demanant l’autrada del procés i demanant eleccions autonòmiques sense que, aquesta decisió obtingui l’aprovació del Ple... és més, se salten TOTES les decisions APROVADES per que al llarg dels darrers dos anys, quan vàrem prendre possessió del nostre càrrec amb un compromís ben ferm de caminar cap a la sobirania i el dret a decidir. Aquest compromís l’havíem signat amb el Pacte Local pel dret a decidir tots els grups aquí representats tret del PP... Quan vam celebrar el debat de portaveus a la Sala Albèniz, quan feia setmanes que la resta d’organitzacions polítiques havíem signat aquest acord, una hora abans d’aquest debat el PSC de Tiana es va rentar la cara i va signar per després fer-se una foto conjuntament amb una copa de cava a la porta de la Sala Albéniz. Una de les mentides més que acumula aquest equip de govern i que fan vessar el got per les reiterades traïcions as tianencs i les tianenques.

Ernest Maragall deia públicament fa 3 dies: “pugeu al tren que ens atropella i en dieu “xoc de trens” i ara demaneu que ens agenollem davant els que ens prenen el país. No ho farem”. Si, com diu Miquel Iceta, cap dirigent ni càrrec públic del PSC desitja l’aplicació de l’article 155, aleshores que cap dirigent ni càrrec públic del PSC doni suport al PSOE, i... amb aquest acord, ser militant o regidor independent del Partit Socialista de Catalunya és ser còmplice de tot el que està fent el PP i Ciutadans, ja no ens els creiem i no ens els creurem de cap maneraSi dirigents i càrrecs públics del PSC rebutgen el 155, aleshores que no l’utilitzin com a amenaça perquè abandonem legítimes aspiracions, perquè d’això se’n diu cinisme.

Així ho entenem nosaltres i així creiem que ho entén la majoria de veïns i veïnes de Tiana. Des de l’Ajuntament, l’endemà de la proclamació de la República necessitarem desplegar la Llei de Transitorietat Jurídica i afavorir els espais per a la participació en el Procés Constituent, ho haurem de fer en condicions molt dures i per tant caldrà convicció. En aquests moments, la convicció necessitem veure-la per creure-la. Sabem que amb aquest equip de govern ho tindrem difícil i, per això i una llarga llista ja avisem, PROU, se’ls ha acabat el xollo!

És clar que volem un país de tothom per a tothom, un país d’acollida, de diàleg i plural, de totes les opinions. Volem un país democràtic. Democràtic, que vol dir un país en què es respecti la voluntat majoritària que el poble ha expressat. Volem que Tiana en sigui un reflex i per això creiem que el PSC no representa la voluntat majoritària dels tianencs i tianenques.

Per últim, dir que aquí estem per instar el Govern espanyol i els partits que li donen suport (PP, Ciudadanos i PSOE-PSC) a aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya; però també volem dir des d’aquí que és amb la gent que superarem i tirarem endavant el que passi els següents dies. Som la més propera de les institucions que tenen les persones i no ens allunyarem d'elles. Plegades, sobretot junt amb elles, superarem el problemes que vinguin. Els nostres veïns i veïnes ho vénen fent fa molts dies i el dia 1 d’octubre ens van regalar una lliçó de democràcia directa, autoorganització, solidaritat i la protecció que vostès no van tenir el valor de donar als seus veïns i veïnes.

El genial il·lustrador Joan Turu abans d’ahir publicava a les xarxes un 155 que una munió de gent fa fora amb les seves pròpies mans, amb una sola paraula: “ingovernables”.

Som ingovernables perquè el govern som nosaltres: el President, els consellers, la Presidenta del Parlament i els diputats i diputades, alcaldes i alcaldesses, càrrecs electes i, els que més: la gent del carrer, treballadors i treballadores, mestres i comunitat educativa, bombers, mossos, metges; tots i cadascun dels ciutadans i ciutadanes. Som nació, som poble, som el nostre govern. Cap altre “Gobierno podrá adoptar las medidas necesarias para obligar-nos al cumplimiento forzoso de dichas obligaciones”

PSC-PSOE de Tiana, no es un adios, es un hasta pronto... nos vemos en el infierno, gàngsters.

CUP Tiana