La CUP de Tiana proposa un protocol contra les agressions sexistes a la Festa Major

La CUP de Tiana, a través de la comissió d'igualtat de l'Ajuntament, ha propiciat que Tiana tingui un protocol contra les agressions sexistes en esdeveniments d'oci. 

Hem decidit abordar el sexisme a les festes majors com una problemàtica que impedeix el lliure gaudi i convivència de totes. Hem volgut desenvolupar un protocol d’actuació per incidir en una de les moltes formes de violència masclista: les agressions sexistes i l’assetjament.

Les agressions sexistes són formes d’opressió patriarcal que apareixen constantment en la nostra quotidianitat i en els nostres espais. Sovint s’emparen en els múltiples paraigües que tenen a veure amb les inèrcies socials com el bon-rotllisme, el context festiu o les drogues.

Des de la CUP vam presentar la proposta a la comissió d'igualtat per a crear un protocol contra aquestes agressions. La proposa va ser ben vista per l'unanimitat de les forces polítiques de l'Ajuntament, que no van mostra cap esmena a la nostra proposta inicial. 

Per a la propera festa Major de Sant Cebrià, Tiana tindrà el seu protocol per evitar situacions que, any rere any, es repeteixen invisible i impunement. 

Podeu consultar el text de la nostra proposta i que, en el darrer ple del mes de juliol, es va aprovar per unanimitat.